"ümit aktaş" Hakkındaki İçerikler

Kitaplarda

Yazarlarda

Basında

Bir dönem romanı: Kitabevi http://haber.star.com.tr/kitap/bir-donem-romani-kitabevi/haber-1004646

ÜMİT AKTAŞ, ŞİİRLERİNİ DE ROMANLARINI DA ŞUURLA İNŞA EDİYOR. AKTAŞ’IN KALEME ALDIĞI KİTABEVİ, GEÇMİŞİ NOSTALJİ TUZAĞINA DÜŞMEDEN KURGULAYAN BİR YÜZLEŞME ROMANI.
SUAVİ KEMAL YAZGIÇ Mazi bizatihi taşıdığı lezzetten ziyade hatıralarımızda tekrar tekrar kurgulanarak yaşatıldığı için güzel görünür bize. Geçmişe lezzet katan asıl unsur yaşadıklarımız değil hatırladıklarımızdır. Bir yönüyle insanın fıtratının parçası olan nostalji bir yönüyle de modern tüketim toplumunun taleplerine cevap vererek güçlenmiştir. Zira geçmiş bir yüzleşme ve hesaplaşma aracı olmaktan çıkartılınca yani özneler susturulunca geriye üzerine fiyat etiketi yapıştırmaya uygun pek çok nesne kalır.



Cihad Ve Şiddet Dışı Direniş - Kitap haber http://www.kitaphaber.com.tr/kitaphaber-yazarlarinin-son-1-ay-icerisinde-okudugu-kitaplar-k2574.html

Cihad Ve Şiddet Dışı Direniş; Ümit Aktaş, Mana Yayınları, Ağustos 2016 1.Bas. İstanbul

Yazar, konuya giriş sadedinde kitabına şu ifadelerle başlıyor; “Şiddet bir ölçüde antropolitik, bir ölçüde siyasal ve kültürel ve hatta belki de ontolojik (fıtratımıza ait) bir sorun. Hele ki İslam dünyası ve Türkiye açısından şiddet, kültürel kodlarımıza dek işlemiş olan, bir türlü üstesinden gelemediğimiz, üstesinden gelmek şöyle dursun, sorunlarımızın çözümündeki neredeyse yegâne siyasal aracımız olan bir sorun.”

Yazar yukarıdaki düşüncelerine ilave olarak şunları da söylemektedir; “ Sosyal, siyasi ve kültürel bir sorun olan “şiddet” neredeyse genlerimize dek işlemiş durumda. Öyle ki bu durum, ekonomik ve siyasi güç devşirmenin bir yolu, toplumsal sorunlarımızı çözebilmenin adeta yegâne aracı olarak görülmekte, akli yetilerimizi bile mefluç hale getirmektedir.”

Cihad, kelime anlamına istinaden “cehd etmek” olarak tanımlanacaksa eğer, o halde, ‘olumsuzluk’ anlamına koşut olarak, salt bir cehd şeklinde okunabilir miydi?


Ümit Aktaş - Yolda Olmak http://www.dunyabizim.com/soylesi/26722/umit-aktas-ile-yolda-olmak-kitabi-uzerine-soylesi

Ümit Aktaş ile "Yolda Olmak" kitabı üzerine söyleşi Fatih Pala Ümit Aktaş'ın Mana Yayınlarından çıkan kitabı Yolda Olmak, bir menzile varmaktan çok yolda olmanın kıymetine vurgu yapıyor. Fatih Pala Ümit Aktaş ile kitap çerçevesinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Güncelleme: 05/07/2 Gurubu, haftalık olarak Özgün Duruş gazetesini, aylık olarak Özgün İrade ve üç aylık olarak da Özgün Düşüncedergilerini çıkarıyordu. (Şimdilerde bunlardan yalnızca aylık Özgün İrade yoluna devam ediyor.) Bu üç yayın organında da Ümit Aktaş yazılarıyla yer alıyordu; hatta Özgün Düşünce’nin Genel Yayın Yönetmeni idi hafızam beni yanıltmıyorsa. O günlerde değerli Ümit Aktaş’a “Üstad, sağa baksak siz, sola baksak yine siz. Biz, hep sizi mi okuyacağız?” şeklinde latife yüklü bir soru sormuştum. Özünde çıkışma taşıyor vaziyette dursa da sorum, esasen yazardan hoşnutluğumun ifadesiydi bu. Çünkü üretiyordu daima. Genel geçer değildi hem ortaya koydukları. Gelen, ama kolay kolay geçmeyen türdendi yazdıkları. Evet, yazdı